Tutorial: nail-art met flash tattoo!

tut0

Ik ben niet echt een beauty-wonder, maar toen ik een tijdje terug op beautyill zag hoe ze zo’n kleine flash tattoo over haar nagellak plakte, raake ik geïnspireerd. Dus toen ik laatst mijn (in Budapest aangeschafte-) nieuwe nagellak op deed en het resultaat toch nog wat plain vond, besloot ik de flash tattoo ook eens uit te proberen op mijn nagels. Het is een supermakkelijke manier om het nog net iets bijzonderder te maken. Dus zie hier: de makkelijkste tutorial nail-art evarrr.

Ik gebruikte voor deze nail-art een lakje van l’Oreal: granite effect nr. 890 masque lover. Daaronder een basecoat van ANNY: 6 in 1 nr. 950. De flash tattoo heb ik voor een paar cent op ebay gekocht. Ze hebben daar echt een enoooorm aanbod in flash tattoos!

Allright, stap 1 is blote, schone en geknipte nagels:

tut1

Daarna een laagje van de basecoat van ANNY.

tut2

Het verbluffende resultaat (grapjon):

tut3

Vervolgens het ‘granite effect’ lakje, waar wel twee laagjes voor nodig zijn om dekkend te zijn.

tut4

Een paar minuutjes wachten om de lak te laten drogen – dan zie je het effect van de lak ook beter! Het is een soort liquid sand met zwarte en witte stipjes erin: ik vind ‘m heel tof.

tut5

Maar nog niet tof genoeg. Ik heb de gewoonte om mijn ringvinger net iets anders te doen dan de rest van mijn nagels en doe dat dit keer met behulp van mijn velletje flash tattoos!

tut6

Ik kies er een uit die klein genoeg is om op een nagel te passen en waar er meerdere van zijn (zo kan je bijvoorbeeld ook al je nagels ermee beplakken!)

tut7

Vervolgens knip ik de tattoos per stuk af en maak een watje nat met water. Ik leg de tattoo op de plek waar ik ‘m wil hebben en druk een paar seconden het natte watje erop.

tut8

En dan kom ik erachter dat ik hem er scheef op heb geplakt, maar ik heb gepoogd de foto’s zo te maken dat het niet opvalt, haha. Desalniettemin vind ik het een geslaagd resultaat en was het ook nog eens binnen 5 minuten gepiept!

tut9

Ik heb geen topcoat aangebracht, aangezien de toffe structuur van het granite lakje dan zou wegvallen. Als je een matte topcoat hebt, is dat wel een goed idee, want mijn tattoo sleet bijzonder snel! En anders kan je het ook gewoon op een ‘normaal’ lakje aanbrengen en is die topcoat geen probleem : )

tut10

2 Comments on Tutorial: nail-art met flash tattoo!

 1. Tamarah
  september 4, 2015 at 6:42 am (3 jaar ago)

  Wat een gaaf idee! Bleef het een beetje goed zitten?

  Beantwoorden
  • Loosely
   september 4, 2015 at 3:59 pm (3 jaar ago)

   Nee, niet echt haha! Gaat een dagje mee. Maar ik heb ’t nu op ‘gladde’ nagellak gedaan en dat gaat ’t stuk beter!

   Beantwoorden

Leave a Reply