Mijn mega haar make over!

haar8Lieve lezers en lezeressen en alles ertussen in, vandaag laat ik jullie mijn haar make over zien! Ik liep al een tijdje met het idee rond om mijn eigen kleur wat aan te sterken en de onderkant met een blonde balayage te bewerken. Dat kan ik natuurlijk niet zelf en ik was ook niet van plan om het toch maar wel te proberen (want ik heb al genoeg haarrampen meegemaakt, denk aan een rechte pony van maar twee centimeter lang (!!!!), pure drama). Maandag begaf ik me naar het pand van The Graduates (en nee, dit is geen gesponsord bericht, I promise you) en daar zat ik van half drie tot – houd je vast – kwart over zeven in de kapperstoel. Mein Got. Zolang heb ik nog nooit bij de kapper gezeten. Benieuwd naar het resultaat?

Ja hoor es, eerst ga ik je natuurlijk door het hele proces heen loodsen. Dat moest ik ook, dus dat lijkt me wel zo eerlijk. Als je een cheater bent, scroll je gelijk naar beneden (want het resultaat van de titel-foto is niet het absolute eindresultaat!), maar dan ben je een cheater en dat moet je niet willen. Hoe ga je dat ooit uitleggen aan je (toekomstige) partner? Ja, precies.

Stap 1. De befaamde before-foto. Instragram smult hiervan. We want before-after-pics or it didn’t happen1!@#!@!!. De slag in mijn haar is niet mijn eigen, die heb ik er met veel liefde ingevlochten. Op de eerste foto zie je bij de bovenkant van m’n haar hoe mijn haar ‘natuurlijk’ valt.

haar1

Stap 2: De onderkant van mijn haar werd in de bleek gezet. Op de foto links zie je hoe ik werd verkleed voor een rol in de nieuwe star wars. Op de foto rechts is te zien hoe BLEEK het was. ZO BLEEK!

haar2

Stap 3: De shrek-kap op en vervolgens de koper-kleurige verf erin. Daarna is het 100x gewassen om de kleur van m’n hoofdhuid af te krijgen, wat ik bere-prima vond, aangezien dat dus 100 hoofdmassages waren. Ik ben nu helemaal zen. Hierna werd er nog een hele lap haar afgeknipt en van dat proces heb ik dus lekker geen foto, want dat is ongemakkelijk to the max.

haar3

Stap 4: BAM! BOOM! WOAHA! Episch haar! Staande ovatie! Zo cool is mijn haar nog nooit geweest en mijn haar is – laten we eerlijk wezen – best cool.

hair4

De volgende ochtend besloot ik dat ik toch de punten nog wat blonder wilde hebben – dat was het beeld dat ik voor me had gehad. Ik moet zeggen, hoe het zelf die ochtend zag, was ook iets minder episch als de foto’s hierboven, maar dat komt omdat ik natuurlijk niet de achterkant van m’n haar kan zien en dus niet alle kleurschakeringen. Aangezien er ook een flink stuk vanaf was geknipt (wat ik uiteraard zelf wilde), was er ook een stuk blonder haar af. Dus ik maakte een nieuwe afspraak om nog wat extra dynamiek en lichte plukjes in mijn haar te laten fabriceren. Gratis, euj euj!

Dus vervolgen wij ons verhaal met:

Stap 5: Haren opnieuw in de bleek (links) en opnieuw in de kleur (rechts). Als een soort van highlights. Gelukkig mocht ik mijn star wars outfit nog even passen voor de generale repetitie.

haar5

Stap 6 (last but not least): BAM! BOOM! Wederom episch haar en nu inclusief (meer) blonde plukken! Het licht op deze foto’s is een stuk feller dan bij de vorige foto’s, dus het koper lijkt wat minder ‘warm’, maar dat is het nog wel hoor : ) Dit is dus de definitieve after-foto!

haar6

Tot slot wil ik nog even de props voor Gwen, mijn kapster, geven. Ze werkt nu nog bij The Graduates Utrecht voor twee weken, maar daarna gaat ze aan de slag bij Salon B in Arnhem. Dus mocht je ook zo’n toffe coupe willen als die zij voor mij gemaakt heeft? Als je in Utrecht woont moet je snel zijn, maar als je uit omgeving Arnhem komt, zou ik zeker daar een afspraak maken! Ze is een hele toffe kapster, luistert goed naar je wensen en we hebben zelfs een goed gesprek gehad – iets wat ik persoonlijk vrij zelden meemaak bij de kapper.

Om het verhaal helemaal rond te maken, nog een fijne before-after foto. Zoek de verschillen! En nee, de verwelkte bloemen op foto 1, die verdwenen zijn op foto 2 tellen niet mee.

haar7

Ik hoop dat je ’t een beetje leuk vond om te lezen en zien en dat je niet in een keer naar beneden bent gescrollt, want dan heb ik alles voor niks geschreven. Voor alle niet-cheaters, jullie zijn wassup. One love.

7 Comments on Mijn mega haar make over!

 1. Marit
  september 17, 2015 at 1:50 pm (3 jaar ago)

  Jaa supertof dat oranje naar blond! :) Ik ga ook altijd naar Salon B en ben daar altijd super tevreden :)

  Beantwoorden
 2. Melissa
  juni 9, 2015 at 1:54 pm (3 jaar ago)

  Erg mooi gedaan en staat je ook erg leuk!

  Beantwoorden
 3. Rachel
  juni 5, 2015 at 9:24 pm (3 jaar ago)

  wat onwijs stoer dat je dit hebt gedaan staat je super zeg

  Beantwoorden
 4. Lies | Louwerke
  juni 5, 2015 at 7:20 am (3 jaar ago)

  Ik had het op Facebook al gezegd, maar ik vind het je echt heel gaaf staan! Nu wil ik het ook weer koper verven! (Maar ik heb ook mijn eigen haar drama gehad waardoor mijn haar geen koper meer pakt, boeh!)

  Beantwoorden
  • admin
   juni 5, 2015 at 9:44 am (3 jaar ago)

   He, hoe kan dat dan? 😮

   Beantwoorden
   • Lies | Louwerke
    juni 7, 2015 at 10:48 am (3 jaar ago)

    Het was een keer verkeerd gegaan met verven, waardoor het zo rood was als het haar van Disney Princess Ariel. En ik was zo in paniek dat ik het had laten bleken. Met als gevolg dat mijn al hele dunne haar nu helemaal dood was. Waardoor de verf er in bleef zitten. Dus elke keer als ik het verfde en onder de douche ging liep het er oranje uit! :-( Dus nu is het een kwestie van het gezonde haar laten door groeien, en voorlopig niet meer verven!

    Beantwoorden

Leave a Reply