DIY: Hoe je binnen 5 minuten je saaie top pimpt!

madelief0Basics in je kledingkast zijn altijd handig en passen overal bij – daar zijn ze immers basics voor. Soms zijn ze echter ZO intens saai, dat je er toch een beetje een leuke draai aan wilt geven. En dat is exact wat ik heb gedaan! Ik scoorde drie topjes bij New Yorker, een witte (die je hier ziet), een zwarte en een rode. Ze waren maar iets van 2.50 of 2.95 ofzoiets, dus ik was very muchos happy. Het witte topje heb ik opgevrolijkt met wat opstrijk-madeliefjes en ik ga je laten zien hoe je dat doet!

Dit was het topje pre-pimp:

madelief1

Op de markt kocht ik wat leuke stukjes kant en madeliefjes om mijn kleding mee te bewerken. Deze drie dingetjes waren samen 9.50 euro, van alles een meter:

madelief2

Ik koos voor de madeliefjes om mijn shirt mee te pimpen. Ik zag al een jurkje bij H&M met zulke madeliefjes, maar dat had echt het model van een zak aardappels. Dus ik maak het lekker zelf wel, potverdikkie.

madelief3

Ik wist eerst niet eens dat ze geschikt waren om op te strijken, dat vertelde de verkoper me. Superhandig! En hoe zie je nou of iets bedoeld is om op te strijken of niet?  Op onderstaande foto zie je links de ‘bovenkant’, gewoon mooi. Rechts zie je de ‘onderkan’t, een soort plastic. Het plastic hecht zich vast aan de stof. Daaraan kan je strijkemblemen herkennen.

madelief9

Vervolgens legde ik mijn saaie topje op mijn flitsende strijkplank. Heel oud, maar toch heel hip, want er zitten veertjes op en half Nederland loopt rond met een veer-tattoo, dus het is cool. Google heeft trouwens genoeg ideeën voor je als je geen strijkplank hebt en een alternatief zoekt!

madelief4

Daarna bepaalde ik waar ik het embleem wilde hebben. Je kan ook de bloemtjes losknippen van elkaar en over je hele topje verdelen, maar ik koos ervoor om alleen de bovenkant te doen. Ik had daarna overigens nog heel veel bloemetjes over, die kan ik dus nog gebruiken voor andere projectjes! : )

madelief5

Knip het stuk dat je wilt opstrijken los en leg het precies waar je het vast wilt maken.

madelief6

Vervolgens maak je een stuk van een theedoek nat, knijp je ‘m een beetje uit en leg je het natte deel bovenop je strijkembleem. Zorg ervoor dat je de bloemetjes niet verplaatst!

madelief7

Vervolgens roetsj je je strjikbout eroverheen. Een paar keer over alle plekjes heen, stevig aandrukken, maar verbrandt de boel niet aub. Overigens stond de strijkbout gewoon aan terwijl ik deze foto maakte, dus ik heb dit gedaan met gevaar voor eigen leven/shirtje. Speciaal voor jullie, hè. Lobi.

madelief8

En dan ineens realiseer je je.. hij is klaar! Helemaal gepimpt! Gezomerd! Helemaal klaar voor het goede weer met je bloemetjes-top. Beetje jammer dat dat goede weer ons weer een beetje verlaten heeft. Laten we een zonnedans doen.

madelief10

Tot slot kan je hier nog even aanschouwen wat een puur geluk zo’n fijn, zelf-gepimpt topje oplevert.

madelief11

Ga jij deze DIY ook doen? : )

8 Comments on DIY: Hoe je binnen 5 minuten je saaie top pimpt!

 1. Rosie
  juni 28, 2015 at 3:14 pm (3 jaar ago)

  Heel erg leuk! Ik hou van dit soort simpele DIY’s! Ik ben nu zwanger dus dat soort topjes, is niet echt wat voor mij op het moment haha. Maar als ik straks weer lekker in mijn eigen kleding pas ga ik ook weer lekker diy’en en kleding pimpen 😀 Dankjewel voor de inspiratie!

  liefs Rosie

  Beantwoorden
 2. Rianne
  juni 28, 2015 at 10:39 am (3 jaar ago)

  Ohhh leuk! En zo makkelijk eigenlijk!

  Beantwoorden
 3. Judith
  juni 23, 2015 at 3:28 pm (3 jaar ago)

  Loik! Ent pies of keek.

  Beantwoorden
  • Judith
   juni 23, 2015 at 3:29 pm (3 jaar ago)

   Sorry, die reactie ziet eruit alsof ik een retard ben. 😀
   Maare, wat ga je met die andere frutseltjes doen?

   Beantwoorden
   • admin
    juni 23, 2015 at 5:47 pm (3 jaar ago)

    Weet ik nog niet! Dat donkere kant kan ik een keer gebruiken om te strakke shortjes breder mee te maken (dat zet ik dan in de zijkant erin). Maar als je nog een puik idee hebt, hoor ik t groag : D

    Beantwoorden
 4. Svenja
  juni 23, 2015 at 8:57 am (3 jaar ago)

  Wat een super leuke DIY! Die bloementjes zo zo cute en helemaal perfect voor de zomer. Ik hou wel van dat boho stijltje, dus misschien ga ik ook zo iets proberen met kant!

  Beantwoorden
 5. Roshelle
  juni 22, 2015 at 9:09 pm (3 jaar ago)

  Dit is echt fuuuucking simpel. Tof! Staat je super!

  Beantwoorden

Leave a Reply